Wie zijn wij

Het bestuur van de Vereniging Vrienden van het Bredius bestaat uit 7 bestuursleden. Elk van de bestuursleden heeft een eigen portefeuille naast de algemene bestuurstaken. Hieronder stellen zij zich voor:
Foto: v.l.n.r.: Dennis Mikkelsen, Elke Willemse-Van der Hoeven, Marc Beek, Alexander Overdiep, Wytze Okx, Christine van Buul en Martine Barbier-Westhuis.

Elke van der Hoeven – voorzitter

Elke Willemse-Van der Hoeven woont sinds 2011 met veel plezier in het Bredius met Bas en hun kinderen Joep (10), Pepijn (8) en Babette (6). Net als Martine is zij vaak wandelend of rennend te vinden in de bossen of op de hei. Elke werkt als teammanager meldpunt en onderzoek, Bureau Integriteit bij de gemeente Amsterdam en zal haar gemeentelijke ervaring positief inzetten voor Vrienden van het Bredius.

Portefeuille: Verkeer en veiligheid

Martine Barbier-Westhuis – voorzitter

Martine Barbier-Westhuis woont al tien jaar met veel plezier in onze mooie wijk met haar man Remco en hun kinderen Isis (12) en Roan (10). Naast haar baan als manager Digital bij ING heeft zij in 2019 met Margreet (en vele anderen) hard gewerkt aan de totstandkoming van het boek Bredius 100. Samen met Elke zet ze Vrienden van het Bredius als buurtplatform graag nog beter op de kaart.

Portefeuille: Communicatie en Groen

Dennis Mikkelsen – secretaris

Dennis Mikkelsen woont met zijn partner Abe sinds een paar jaar aan het Mouwtje, in het opvallende riet gedekte huis op de hoek van de Jacob Ruysdaellaan. Net als vele buurtgenoten woonden ze eerst in Amsterdam. Meer groen, een tuin en een mooi jaren 20 huis waren redenen om De Pijp te verruilen voor het Bredius. Dennis zet zich in het bestuur van Vrienden van het Bredius in voor het historische groen in de buurt.

Portefeuille: Groen

Christine van Buul-Stams

Christine woont met Otto, hun kinderen Helene, Celine en Willem en hond Izzy aan de Isaac da Costalaan 17. Al 4 jaar denkt en werkt ze mee in het bestuur van Vrienden van het Bredius. Het leukste was natuurlijk 100 jaar Brediuskwartier, daarom is ze ook extra blij met de portefeuille Sociale cohesie. Zodra het weer kan gaan we wat leuks organiseren om bij elkaar te komen! Leuke ideeën zijn altijd welkom!

Portefeuille: sociale cohesie

Marc Beek

Marc Beek woont vijf jaar in het Bredius met Jana en kinderen Emma (15) en Max (11). In 2019 hielp hij het Bredius 100 festival te organiseren. Marc is adviseur en vennoot bij drie ondernemingen in energie, mobiliteit en open innovatie. In ons bestuur neemt hij het thema Duurzaamheid op zich. Marc houdt van platen draaien en klassieke auto’s en is voorzitter van een landelijke oldtimervereniging.

Portefeuille: duurzaamheid

Wytze Okx – penningmeester

Wytze Okx (1970) is net als Elke advocaat, maar heeft daarnaast ook een financiële achtergrond. Daarmee is hij een logische penningmeester voor onze vereniging. Wytze vervult deze rol met veel plezier sedert eind 2018. Wytze woont samen met Eveline en hun twee kinderen Noah en Mika aan de Frederik van Eedenweg en heeft een eigen kantoor in Naarden. Daarnaast is hij fervent sporter (hockey, tennis, voetbal) en muziekliefhebber.

Alexander Overdiep

Samen met Sophie woont hij sinds 1993 aan de Burgemeester s’Jacoblaan. Alexander kent de historie van onze mooie wijk als geen ander en weet wat er leeft!  Hij is vader van een inmiddels volwassen drieling en al enige tijd met pensioen. Naast het bestuur van VvhB is Alexander remonstrants voorganger en is actief betrokken bij meerdere maatschappelijke organisaties in Bussum en landelijk. Zijn kennis en ervaring neemt hij mee in ons bestuur.

Portefeuille: Historische Kring en beschermd dorpsgezicht

Vragen?

neem gerust

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief van Vrienden van het Bredius.