UPDATE 10 mei: Helaas is het aantal aanmeldingen voor de bewonersbijeenkomst Duurzaamheid lager uitgevallen dan verwacht – te gering voor een programma zoals we het hadden bedacht. In goed overleg met Gemeente Gooise Meren en Energiecoöperatie WattNu hebben we daarom moeten besluiten de avond voor nu af te gelasten.

Na de zomer overwegen WattNu en Gemeente Gooise Meren een vergelijkbare, bredere bijeenkomst te organiseren voor de wijken Brediuskwartier, Prins Hendrikkwartier, Vondelkwartier en Hooftlaan. We zullen nauw contact houden met beide partijen tijdens de voorbereiding en bekijken hoe we er als vereniging en buurtplatform bij kunnen aansluiten. Hou onze website in de gaten.

————————————————————————————————————–

Graag nodigen we je als lid van de Vereniging Vrienden van het Bredius uit voor de eerste van voorlopig twee geplande bewonersbijeenkomsten rond het thema ‘Duurzaamheid en de energietransitie’ op donderdagavond 12 mei in NH Jan Tabak. Inloop vanaf 19.30 uur, start om 20.00 uur. Meld je nu aan!

Begin vorig jaar hebben we als vereniging een duurzaamheidsenquête gehouden onder onze leden. Uit deze enquete bleek dat de belangstelling in onze buurt vooral uitgaat naar energiebesparing (dubbel glas, LED-verlichting, aardgasvrije warmte) en naar zonne-energie en de collectieve inkoop daarvan.

Met de bewonersbijeenkomst op 12 mei spelen we graag op die informatiebehoefte in. We hebben gastsprekers van Gemeente Gooise Meren en Energiecoöperatie WattNu gevraagd om ons inhoudelijk bij te praten over de plannen van de gemeente, de samenwerking met buurtplatforms en over elders gerealiseerde projecten. Centrale vraag: Welke concrete mogelijkheden zijn er voor bewoners van het Bredius en welke ervaring hebben andere wijken al opgedaan? Na afloop is er gelegenheid om bij een drankje na te praten en je op praktische oplossingen voor je eigen situatie te oriënteren.

Het programma

  • Inleidend vraaggesprek met Barbara Boudewijnse, wethouder Duurzaamheid
  • Route naar Gooise Meren aardgasvrij 2050 – Karin van Schuppen, Gooise Meren
  • Zelf energie besparen en opwekken – Miel Janssen, directeur WattNu
  • Q&A met de bewoners over wensen en mogelijkheden voor wijk en eigen huis

We starten om 20:00 uur, inloop is vanaf 19:30 uur met koffie en thee. Meld je nu aan, je bent van harte welkom!