Wat hebben we allemaal genoten! Fantastisch weer, leuke sfeer en wat een gezelligheid. We kijken terug op geweldig Bredius 100 Festival. Het ging van hoogtepunt naar hoogtepunt.

Vrijdag
De sfeervolle filmavond met alle kleedjes, de drankjes, de warme truien, zittend op een stoel of strobaal en genieten van de Franse film “Nous finirons ensemble”. Het thema van de film was vriendschap, dat paste mooi bij het hele festival. De volle maan, de mooie auto’s, de lichtletters, de lampjes en de vallende sterren maakte alles compleet. En toen moest de rest nog komen.

Zaterdag
Een geweldige Festival opening op zaterdagmorgen in de zon! Na het welkom van onze voorzitter Simon, nam de burgemeester het woord en de Bredius vlag ging de lucht in als officieel moment van opening. De heer Gijs Bredius, familie van Abraham Bredius en oud-bewoner vertelde over zijn ervaringen in de buurt. En toen was daar het Bredius cabaret, verzorgd door de Gevulde Papegaai onder leiding van onze buurtbewoonster Alette Reneman. Voor iedereen was het heel herkenbaar, er werd gelachen om het Bredius-lied en de sfeer zat er goed in. De bewoner van het eerste uur, mevrouw Hogestijn, mocht samen met de heer Bredius en de burgemeester de taart van bakkerij Kwakman aansnijden. Oud-Bredius bewoners hebben daarna gezellig geluncht in hotel Jan Tabak.

Om 18.00 uur stond de borrel al weer klaar buiten bij de feesttent. Door het geweldige weer werd er buiten geborreld en gegeten in de zon. Het diner werd verzorgd door Kookgemak en iedereen schoof gezellig bij elkaar aan. Bewoners die elkaar nog niet kenden, genoten van de avond buiten.

Toen de zon onderging en het kouder werd, was het tijd om de tent in te gaan. Daar stond de Phoenix Funk Foundation, Delftse studentenband, klaar voor een fantastisch feest. Alle voeten gingen van de vloer! Tot in de verre omgeving hebben ze gehoord dat ze in het Brediuskwartier een feestje kunnen vieren, we bestaan niet voor niets 100 jaar!

Zondag
Op zondag was het alle aandacht voor de Bredius kids. De zweefmolen draaide vrolijk in de zon. Alle kindertjes waren op het veldje te vinden met ouders en ook grootouders uit onze buurt. Er was heel veel te doen en te zien en lekkers te eten; voor veel kinderen was het moeilijk kiezen. Ga ik nu de ladder op bij de echte brandweerauto? Of doe ik mee aan het circus, de DJ workshop, een mooie ketting maken, een rit met de huifkar, meedoen aan een geweldige speurtocht door het Bredius met bezoek aan de bijenvereniging, ga ik dansen bij de dansworkshop, of toch voetballen? Voor iedereen was er wat leuks. Lekkere koffie, hotdogs, suikerspin en ijsjes en dan kon je ook nog crêpe-jes eten in het ‘mini restaurantje’. Echt een magisch gebeuren allemaal.

Met dank aan de vele vrijwilligers en sponsoren is er een fantastisch festival neergezet.