UPDATE 12 oktober: De bijeenkomst is helemaal volgeboekt! Omdat we meer aanmeldingen hebben ontvangen dan dat er plek is, hebben we een live verbinding die tijdens de bijeenkomst beschikbaar zal zijn. De bijeenkomst zal ook worden opgenomen zodat je deze later kunt terugkijken. Voor iedereen die digitaal deelneemt, is de chat beschikbaar om vragen te stellen.

Volg de bijeenkomst online op Youtube

—————————————————————————————————————————–
Wat betekent de energietransitie voor jou, als bewoner van het Brediuskwartier? Energie besparen, de overgang naar hernieuwbare energiebronnen en een duurzamer watergebruik zijn urgenter dan ooit. Het Brediuskwartier kent vele vooroorlogse woningen met lagere energielabels en mede daardoor mogelijk een hoog energieverbruik. Ook heeft de gemeente de route naar Gooise Meren Aardgasvrij 2050 in het voorjaar vastgesteld. Goede redenen om in actie te komen.

Meer weten? Kom naar de speciale bewonersavond op 13 oktober
Wat zijn voor de hand liggende stappen en wat kunnen we als bewoners nu al doen? Om de plannen en ideeën met elkaar te delen heeft Vereniging Vrienden van het Bredius de samenwerking gezocht met energie-coöperatie Wattnu (voor en door bewoners) en de gemeente Gooise Meren.

Gezamenlijk organiseren we op 13 oktober a.s de bewonersavond ‘Bredius Duurzaam Wonen’ voor alle bewoners van Bredius-Oost, Bredius-West en het Vondelkwartier. De avond vindt plaats in Jan Tabak, Amersfoortsestraatweg 27 in Bussum van 20:00-22:00 uur. Inloop is vanaf 19.30 uur, verwachte eindtijd is 22.30 uur.

Het programma

  • Welkom – Marc Beek, bestuurslid Duurzaamheid, Vereniging Vrienden van het Bredius
  • Vraaggesprek met wethouder Duurzaamheid Barbara Boudewijnse
  • Route Gooise Meren Aardgasvrij 2050 – Karin van Schuppen, Gemeente Gooise Meren
  • Hoe kunnen wij als bewoners concreet aan de slag? – Miel Janssen, voorzitter Wattnu
  • Thematafels waar u vragen kunt stellen, met een hapje en een drankje

Het wordt een avond met veel informatie en concrete handvatten om zelf als bewoner een start te maken met duurzaamheid. Wattnu beschikt ook in het Brediuskwartier over energiecoaches die deze avond klaar staan om u te ondersteunen. Alleen met elkaar kunnen we het Brediuskwartier verder verduurzamen!

We ontmoeten je graag op 13 oktober. Mocht je vragen hebben, neem contact op met Wattnu.